Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Rør kødet sejt med salt. Krydr med halvdelen af Srirachasaucen, halvdelen af de ristede løg samt halvdelen af korianderen, der er hakket fint. Tilsæt evt. et eller 2 hele æg, og rør det godt sammen. Steg små flade frikadeller i rigeligt neutral olie. Bemærk, at dejen er temmelig våd. Det skal den være, så form frikadellerne forsigtigt, og brug rigeligt med olie på panden.
Kog nudlerne i rigeligt, saltet vand i 2-3 min. Dræn vandet fra nudlerne, og kom dem i en skål sammen med den anden halvdel af Srirachasaucen, de sidste ristede løg og koriander. Vend det hele rundt med lidt olie (gerne sesamolie), og krydr med salt og peber. Skyl og del asparges i små stykker, og kog dem i letsaltet vand i 2 min. Dræn vandet fra, og vend asparges sammen med nudlerne.
Pres saften fra halvdelen af limefrugten, og bland saften med fishsauce og lidt sukker - ca. lige meget af hver. Tilsæt tynde skiver af rød chili, og lad dippen trække et stykke tid.
Server med limebåde og en lille skål med limedippen til at justere styrke, syre, sødme og saltbalancen.
Kundekommentarer ()