0
Vietnamesiske kødboller med nudelsalat & Srirachasauce

Vietnamesiske kødboller med nudelsalat & Srirachasauce

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Asiatisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

skalotteløghvedemelneutral olie
Ristede skalotteløg

Pil løgene og skær dem i fine tynde løgringe på et mandolinjern - drys med lidt salt og vend rundt. Drys med hvedemel og vend rundt igen. Sørg for at alle løgringene er delt fra hinanden og at de er dækket med et tyndt lag mel. Kom lidt neutral olie i en gryde (2-3 cm er fint). Bring det til ca. 180 grader varme (det passer når det syder omkring enden af en tændstik). Fritér nu løgene i olien lidt efter lidt og læg dem efterhånden som de er sprøde og gyldne på lidt fedtsugende papir, fx køkkenrulle. Drys med lidt fint salt.

hakket grisekød 6-9%sriracha sauceforårsløgkoriander
Krydrede løg-frikadeller

Skyl forårsløg og koriander.

Rør kødet sejt med salt - krydr med halvdelen af Srirachasaucen, halvdelen af de ristede løg, halvdelen af de fintsnittede forårsløg samt halvdelen af korianderen der er hakket fint. Tilsæt æg og rør det godt sammen. Steg små flade frikadeller i rigeligt neutral olie. Bemærk at dejen er rimelig våd - det skal den være, så form frikadellerne forsigtigt og brug rigeligt med olie på panden.

Nudelsalat

Kog nudlerne i rigeligt saltet vand i 2-3 min. Dræn vandet fra nudlerne og kom dem i en skål sammen med den anden halvdel af Srirachasaucen, de sidste ristede løg, forårsløg og koriander. Vend det hele rundt med lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Skyl og del broccolien i små buketter og kog i letsaltet vand i 2 min. Dræn vandet fra og vend broccolien sammen med nudlerne.

nam pla (fiskesauce)limerød chili
Lime & chili dip

Pres saften fra halvdelen af limen og bland med fishsauce og lidt sukker - ca. lige dele af hver. Tilsæt tynde skiver af rød chili og lad den trække et stykke tid.

Anretning

Server med limebåde og en lille skål med limedippen til at justere styrke, syre, sødme og saltbalancen.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?