0
Vietnamesiske meatballs med nudelsalat i srirachasauce, pak choy og ristede løg

Vietnamesiske meatballs med nudelsalat i srirachasauce, pak choy og ristede løg

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vietnamesisk

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
hakket grisekødSriracha sauceforårsløgkorianderæg2maizena, hvede - eller kartoffelmelristede løg$
1 min.
Vietnamesiske kødboller:

Rør kødet sejt med salt, og krydr med halvdelen af Srirachasaucen, halvdelen af de ristede løg, halvdelen af de fintsnittede forårsløg samt halvdelen af korianderen, der er hakket fint. Tilsæt æg, og rør det godt sammen.

Rør evt. farsen med lidt kartoffelmel, maizena eller hvedemel (1/2-1 spsk. pr. person). Lad farsen sætte sig i 5 minutter, før du steger små flade frikadeller på en godt varm pande i rigeligt neutral olie. Bemærk, at dejen er temmelig våd. Det skal den være, så form frikadellerne forsigtigt, og brug rigeligt med olie på panden.

pak choynudlerforårsløgSriracha sauceristede løg$koriander
10 min.
Nudelsalat:

Kog nudlerne i rigeligt saltet vand i 2-3 min. Dræn vandet fra nudlerne, og kom dem i en skål sammen med den anden halvdel af Srirachasaucen, de sidste ristede løg, forårsløg og koriander. Vend det hele rundt med lidt olivenolie, og krydr med salt og peber. Skyl og del pak choy i mindre stykker, og kog det i letsaltet vand i 2 min. Dræn vandet fra, og vend pak choy sammen med nudlerne.

nam pla (fiskesauce)limerød chili
20 min.
Lime & chili dip:

Pres saften fra halvdelen af limefrugten, og bland med fishsauce og lidt sukker - ca. lige dele af hver. Tilsæt tynde skiver af rød chili, og lad dippen trække et stykke tid.

30 min.
Anretning:

Server med limebåde og en lille skål med limedippen til at justere styrke, syre, sødme og saltbalancen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.