Rør kødet sejt med salt, og krydr med halvdelen af Srirachasaucen, halvdelen af de ristede løg, halvdelen af de fintsnittede forårsløg samt halvdelen af korianderen, der er hakket fint. Tilsæt æg, og rør det godt sammen.
Rør evt. farsen med lidt kartoffelmel, maizena eller hvedemel (1/2-1 spsk. pr. person). Lad farsen sætte sig i 5 minutter, før du steger små flade frikadeller på en godt varm pande i rigeligt neutral olie. Bemærk, at dejen er temmelig våd. Det skal den være, så form frikadellerne forsigtigt, og brug rigeligt med olie på panden.
Kog nudlerne i rigeligt saltet vand i 2-3 min. Dræn vandet fra nudlerne, og kom dem i en skål sammen med den anden halvdel af Srirachasaucen, de sidste ristede løg, forårsløg og koriander. Vend det hele rundt med lidt olivenolie, og krydr med salt og peber. Skyl og del pak choy i mindre stykker, og kog det i letsaltet vand i 2 min. Dræn vandet fra, og vend pak choy sammen med nudlerne.
Pres saften fra halvdelen af limefrugten, og bland med fishsauce og lidt sukker - ca. lige dele af hver. Tilsæt tynde skiver af rød chili, og lad dippen trække et stykke tid.
Server med limebåde og en lille skål med limedippen til at justere styrke, syre, sødme og saltbalancen.
Kommentarer og forslag til opskriften