Ekstra udstyr
4 ens små ildfaste fade
Stegeso
Svits kødet grundigt i olie i en stegeso. Tilsæt de hakkede løg og porreskiverne, og svits dem. Tilsæt fløde, chili, hvidløg, enebær, timian, stjerne anis, laurbærblade og tørrede kantareller.
Lad det hel simre under låg i ca. 1½ time og , smag herefter til med salt og peber.
Lad det køle af i 10 minutter.
Fordel indholdet i 4 små ildfaste fade og gem noget af væden, som sauce. Rul butterdejspladerne ud, og læg dem som låg ovenpå de ildfaste fade, som du pensler på kanten med lidt æggehvide. Skær et lille hul i midten af pladen, så dampen skal slippe ud.
Ved grillen
Skræl kartoflerne, og sæt dem over, når vandet koger, kommer du fadene på grillen. De skal have 20 - 25 minutter indtil butterdejen begynder at blive lysebrun.
Det passer med at kartoffelmosen er klar.
Ved bordet
Servér et fad per person, og brug den ekstra væde som sauce til kartoffelmosen.
En god kold øl, eller en kraftig rødvin passer fint til.
Velbekomme
-Meyer
Kommentarer og forslag til opskriften