Skær kødet i store stykker, krydr med salt og peber, og gem det til senere.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.
Kom kartoflerne i vandet (det behøver ikke at koge), og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne til de er møre i ca. 10 min. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Sæt en gryde med letsaltet vand over at koge til bønnerne.
Nip toppen af bønnerne, og kog dem i 5 min.
Skræl gulerødderne, og skær dem i stave.
Skyl rosmarinen grundigt, og afdryp den for vand.
Varm en gryde op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges kødet i 1 spsk. olie pr. person, så det får godt med farve på 2 sider. Tag kødet af panden, og steg gulerødderne på samme pande, til det ligeledes får godt med farve. Skru lidt ned for varmen, og tilsæt rosmarinen, de kogte bønner, skysovsen, kødet og de flåede tomater. Lad det simre i ca. 5 min., og smag til med salt og peber.
Servér vildtretten med de kogte kartofler.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()