0
Vildthakkebøffer med grønkålssalat, honningstegt hokkaidogræskar og røde æbler

Vildthakkebøffer med grønkålssalat, honningstegt hokkaidogræskar og røde æbler

Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Hvidløg, nødder og grønkål: Bag hele hvidløgsfed (brug halvdelen her) i en 200 grader varm ovn i 25 min. og lad dem køle af. Læg hasselnødderne på en bageplade og sæt dem i den 200 grader varme ovn til skallerne begynder at falde af. Fjern evt. resten af skallerne ved at rulle nødderne i et viskestykke. Rib og skyl grønkålen grundigt, tør den i en salatslynge og hak den groft.

Dressing: Pres de bagte hvidløg ud i en skål og mos dem sammen med lidt citronsaft, ca. 1-2 spsk. sukker eller honning og lidt salt. Tilsæt olivenolie (ca. 3 gange så meget som citronsaft) lidt efter lidt - start med en tynd stråle til den sætter sig. Smag til med salt og peber.

Hakkebøffer: Form det hakkede kød til bøffer der er ca. 1,5 cm høje. Gnid vildtrubben ind i bøfferne og krydr dem generøst på begge sider med salt og sort peber. Steg dem i halvt olie og halvt smør i ca. 3 min. på hver side til de netop er lige lidt under gennemstegt. Pil og skær de sidste hvidløg i tynde skiver - kom det på panden sammen med 2-3 klumper frisk smør og timianstilkene og lad smørret bruse af – steg til hvidløgsskiverne er nøddebrune og sprøde. Tag bøfferne og hvidløget fra på en tallerken og hold det lunt! (gem pande og fedtstof til grøntsager!)

Hokkaidogræskar : Halver bgræskaret og fjern kernerne med en ske. Skræl den og skær frugtkødet i små både eller tern. Varm lidt sukker eller honning op på en panden hvor du stegte bøfferne sammen med et par klatter smør indtil det er helt flydende og smeltet. Tilsæt plukket og hakket timian og steg græskaret i ca. 10-15 min. til de er møre - men stadig har bid. De må godt karamellisere lidt - men de må IKKE brænde på! Tag dem af panden og krydr med salt og peber og plukket hakket timian (gem stilkene).

Anretning: Fjern kernehuset på æblerne og skær det i små tern (lige før servering, så de ikke bliver brune). Vend grønkål, græskar og æbler sammen med dressingen, drys med de ristede hasselnødder og læg bøfferne øverst.

Vildtrub indeholder: Sort peber, paprika, timian, hvidløg, rørsukker, løgpulver, enebær og salt

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?