0
Vindaloo af mør grisenakke med ris, yoghurt og koriander

Vindaloo af mør grisenakke med ris, yoghurt og koriander

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Indisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ris
1 min.
Ris:

Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr. pose ris) op med 1 tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris. Når vandet igen koger, røres en gang i risene, og der skrues ned, så de netop simrer (2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk for blusset, og lad risene hvile under låg i 10-12 minutter. Rør dem løse med en gaffel, og server straks.

ingefærkorianderzitauerløghvidløg
5 min.
Forberedelse:

Pil og riv ingefær fint. Pil og hak både løg og hvidløg fint. Pres saften fra citronen. Skyl og pluk koriander.

Sous vide, mør grisenakkevindaloo krydderigræsk yoghurt, 10%citron
10 min.
Vindaloo:

Skær svinekødet ud i små stykker, kom det i en skål og vend med vindaloo krydderiet, citronsaft, yoghurt (gem 1/3), finthakket hvidløg og fintrevet ingefær. Lad det trække i 10 minutter på køl. Kom lidt neutral olie i en tykbundet stegegryde, tilsæt finthakkede løg, og lad det simre ved medium varme, til de er klare og så småt begynder at tage farve. Tilsæt det marinerede svinekød inkl. marinaden, og sauter et par minutter. Krydr med salt og sort peber. Tilsæt de flåede tomater, og kog det hele igennem ved svag varme i 5-6 minutter. Smag saucen til med salt og lidt sukker.

30 min.
Anretning:

Som vist! Dryp det sidste yoghurt over retten, og drys med plukket koriander. Server ris i en skål ved siden af.

 

Bonusinfo

Vindaloo er en stærk karryblanding og også navnet på en populær sydindisk ret, der oftest laves med lam, kylling eller svinekød, der er inspireret af den portugisiske indflydelse i det sydvestlige Indien.

Vindaloo indeholder:

30% Spidskommen, 15% brun sennep, 15% koriander, 10% bukkehornsfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade, 5% chili, 5% kardemomme og 5% kanel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?