0
Vindaloo med oksekød og basmatiris
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Vindaloo: Kom kødet i en skål og vend med vindaloo krydderier, vineddike, yoghurt (gem 1/3), finthakket hvidløg og fintrevet ingefær - lad det trække i mindst 30 minutter på køl (gerne natten over hvis du har tid!). Kom lidt neutral olie i en tykbundet stegegryde tilsæt finthakkede løg og lad det simre ved medium varme til de er klare og så småt begynder at tage farve. Tilsæt det marinerede kød inkl. marinaden og sauter et par minutter. Krydr med salt og sort peber. Tilsæt tomater der er skåret i små tern og kog det hele igennem et par minutter. Kom vand på så det netop dækker kødet og kog igennem 2-3 minutter. Sæt låg på gryden og sæt den i en forvarm ovn ved 200 grader i 30-40 minutter. Smag saucen til med salt og lidt sukker.

Basmatiris: Kom risene i en sigte og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr. pose ris) op med 1 tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger, røres en gang i risene og der skrues ned, så de netop simrer (2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk og lad risene hvile under låg i 10-12 minutter – slå dem løse med en gaffel og server straks.

Anretning: Som vist! Dryp den sidste yoghurt over retten og drys med masser af hakket koriander. Server ris i en skål ved siden af.

Vindaloo er en stærk karryblanding og også navnet på en populær sydindisk ret, der oftest laves med lam eller svinekød, der er inspireret af den portugisiske indflydelse i det sydvestlige Indien.

Vindaloo indeholder: Spidskommen, brun sennep, koriander, bukkehornsfrø, sort peber, laurbærblade, spidskommen, chili, kardemomme og kanel.

Bonusinfo

Vindaloo er en stærk karryblanding og også navnet på en populær sydindisk ret, der oftest laves med lam, kylling eller svinekød, der er inspireret af den portugisiske indflydelse i det sydvestlige Indien.

Vindaloo indeholder:

30% Spidskommen, 15% brun sennep, 15% koriander, 10% bukkehornsfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade, 5% chili, 5% kardemomme og 5% kanel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?