0
Vindaloo på oksekød
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
1 t
Opskriftstype:
Indisk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Vindaloo er en stærk karryblanding og også navnet på en populær sydindisk ret, der oftest laves med lam eller svinekød, der er inspireret af den portugisiske indflydelse i det sydvestlige Indien.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

oksekød i tynde wokskivervindaloo krydderiingefærzittauerløgflåede og hakkede tomaterhvidløg
1 min.
Vindaloo

Kom kødet i en skål, og vend det med vindaloo krydderier, 1/2 spsk. vineddike pr. kuvert, yoghurt (gem 1/3), finthakket hvidløg og fintrevet ingefær. Hvis du har god tid, lad så kødet marinere i mindst 30 min. på køl og gerne natten over, hvis du har rigtig god tid.

Kom lidt neutral olie i en tykbundet stegegryde. Tilsæt finthakkede løg, og lad dem simre ved medium varme, til de er klare, og så småt begynder at tage farve. Tilsæt det marinerede kød inkl. marinaden, og sautér et par minutter. Krydr med salt og sort peber. Tilsæt flåede tomater, og kog det hele igennem et par minutter. Kom vand på, så det netop dækker kødet, og kog igennem i 2-3 min. Sæt låg på gryden, og lad retten simre ved lav varme i 30-40 min., til kødet er HELT mørt. Smag saucen til med salt og lidt sukker.

jasminris
20 min.
Ris

Kog risene efter anvisning på posen. Eller gør som jeg, og følg følgende vejledning:

Jeg har nu +25 års erfaring som kok, og bilder mig ind, at jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nylig fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovridderen", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: Skyl risene hurtigt i koldt vand. Kog imens rigeligt vand op med lidt salt i. Kom de skyllede ris i, når vandet koger. Læg låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække i 5-10 minutter! Voilà! Perfekte fluffy ris HVER GANG!

Jeg må indrømme, at jeg ikke har set mig tilbage siden, og koger nu ALTID mine basmati- eller jasminris efter denne metode! Tak Jesper!

koriandergræsk yoghurt, 10%
45 min.
Anretning

Som vist på billedet. Dryp det sidste yoghurt over retten, og drys med masser af hakket koriander. Servér ris i en skål ved siden af.

Bonusinfo

Vindaloo er en stærk karryblanding og også navnet på en populær sydindisk ret, der oftest laves med lam, kylling eller svinekød, der er inspireret af den portugisiske indflydelse i det sydvestlige Indien.

Vindaloo indeholder:

30% Spidskommen, 15% brun sennep, 15% koriander, 10% bukkehornsfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade, 5% chili, 5% kardemomme og 5% kanel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?