
Vindaloo er en stærk karryblanding.
Men også navnet på en populær sydindisk ret, oftest lavet med lam eller svinekød, der er inspireret af den portugisiske indflydelse i det sydvestlige Indien.
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Kom kødet i en skål, og vend det med vindaloo krydderi, 1/2 spsk. vineddike pr. pers., yoghurt (gem 1/3), finthakket hvidløg og fintrevet ingefær.
Hvis du har god tid, så lad kødet marinere i mindst 30 min. på køl og gerne natten over, hvis du har rigtig god tid.
Kom lidt neutral olie i en tykbundet stegegryde.
Tilsæt finthakkede løg, og lad dem simre ved medium varme, til de er klare, og så småt begynder at tage farve.
Tilsæt det marinerede kød inkl. marinaden, og sautér et par minutter. Krydr med salt og sort peber.
Tilsæt flåede tomater, og kog det hele igennem et par minutter igen.
Kom vand på, så det netop dækker kødet, og kog yderligere i 2-3 min.
Sæt låg på gryden, og lad retten simre ved lav varme i 30-40 min., til kødet er HELT mørt. Smag saucen til med salt og lidt sukker.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min.(afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.
Som vist på billedet. Dryp det sidste yoghurt over retten, og drys med masser af hakket koriander. Servér ris i en skål ved siden af.
Vindaloo er en stærk karryblanding og også navnet på en populær sydindisk ret, der oftest laves med lam, kylling eller svinekød, der er inspireret af den portugisiske indflydelse i det sydvestlige Indien.
Vindaloo indeholder:
30% Spidskommen, 15% brun sennep, 15% koriander, 10% bukkehornsfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade, 5% chili, 5% kardemomme og 5% kanel.
Kommentarer og forslag til opskriften