Vindaloo er en stærk karryblanding og også navnet på en populær sydindisk ret, der oftest laves med lam eller svinekød, der er inspireret af den portugisiske indflydelse i det sydvestlige Indien.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom kødet i en skål, og vend det med vindaloo krydderier, 1/2 spsk. vineddike pr. kuvert, yoghurt (gem 1/3), finthakket hvidløg og fintrevet ingefær. Hvis du har god tid, så lad kødet marinere i mindst 30 min. på køl og gerne natten over, hvis du har rigtig god tid.
Kom lidt neutral olie i en tykbundet stegegryde. Tilsæt finthakkede løg, og lad dem simre ved medium varme, til de er klare, og så småt begynder at tage farve. Tilsæt det marinerede kød inkl. marinaden, og sautér et par minutter. Krydr med salt og sort peber. Tilsæt flåede tomater, og kog det hele igennem et par minutter. Kom vand på, så det netop dækker kødet, og kog igennem i 2-3 min. Sæt låg på gryden, og lad retten simre ved lav varme i 30-40 min., til kødet er HELT mørt. Smag saucen til med salt og lidt sukker.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Som vist på billedet. Dryp det sidste yoghurt over retten, og drys med masser af hakket koriander. Servér ris i en skål ved siden af.
Vindaloo er en stærk karryblanding og også navnet på en populær sydindisk ret, der oftest laves med lam, kylling eller svinekød, der er inspireret af den portugisiske indflydelse i det sydvestlige Indien.
Vindaloo indeholder:
30% Spidskommen, 15% brun sennep, 15% koriander, 10% bukkehornsfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade, 5% chili, 5% kardemomme og 5% kanel.
Kundekommentarer ()