0
Winnies bagte torsk inspireret af Bogense maskintorsk

Winnies bagte torsk inspireret af Bogense maskintorsk

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Klassikere med et twist
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

I Bogense værner man om retten maskintorsk. Navnet kommer af, at man, dengang fiskerne overgik til motoriserede både, opfandt en metode til, at man i maskinrummet tilberedte torsk på den brandvarme motor. Retten kan dog godt laves på et almindeligt komfur, hvis du ikke lige har en fiskekutter til rådighed :-)

Denne opskrift er lavet af Winnie Synia Pedersen, og er hendes families hommage til den klassiske Bogense Maskintorsk.

Opskriften er én af 3 vinder retter i en konkurrence, vi kørte blandt vores kunder i Skagenfoods Facebook gruppe i starten af februar! 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem, inden du går i gang, og find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

små kartoflerkruspersille
1 min.
Kartofler:

Kog kartofler i rigeligt godt saltet vand. Dræn vandet fra, og vend kartoflerne med en klat smør og hakket persille. 

knoldselleri
5 min.
Selleri:

Skræl selleri, og skær den i 1/2 cm tykke skiver. Kog skiverne i rigeligt, godt saltet vand i 8-10 min., så de er al dente. Kom dem i en sigte. 

torskefilet uden skindknoldselleritomatpuré
15 min.
Fisk & selleri:

Del fisken i mindre stykker, og kom i en skål. Drys med lidt salt, kom tomatpuré ved, og vend rundt, så tomatpuréen er fordelt jævnt på alle fiskestykkerne. Fordel de forkogte selleri i et ildfast fad, og kom fisken ovenpå. Kom en klat smør ovenpå hvert fiskestykke. (Her siger Winnie, at man IKKE må være for karrig med smørret).

Bag hele herligheden i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15-20 minutter. 

porrer
30 min.
Porrer:

Rens og snit porrerne fint. Damp dem i lidt vand og smør, således at der kun er lige netop vand nok til, at det er fordampet på 2-3 min. (1 minut med låg - derefter UDEN låg!) Krydr med salt. 

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
40 min.
Brød

Fugt brødene med lidt vand, og bag dem sammen med fisken de sidste 4-5 minutter. 

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
45 min.
Anretning:

Som vist på billedet, serveret med de lune brød til. 

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?