0
Wok med skinkestrimler, pak choy og stegte ris

Wok med skinkestrimler, pak choy og stegte ris

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Basmati ris: Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr. pose ris) op med 1 tsk salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet koger, røres en gang i risene, og der skrues ned, så de netop simrer (2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk og lad risene hvile under låg i 10 min – slå dem løse med en gaffel, og kom dem på et fad eller stor tallerken, så de kan afkøle hurtigt. (Kan med fordel koges dagen før!)

Wok: Skræl og skær hvidløg i tynde skiver, og rist dem i rigeligt olie i en wok eller stor pande, til de netop begynder at blive sprøde og gyldne uden at branke. Tilsæt kødet og rist det grundigt igennem i 2-3 minutter for HØJ varme. Hæld det meste af fedtstoffet fra panden, tilsæt fintsnittet chili, kogte afkølede ris, tamari (soya) og sweet chili og lad det hele koge ind til soya og chilisaucen nærmest karamelliserer, og klæber sig til kød og ris.

Pak choy: Skær bunden af kålet (ved roden), og kasser evt. de yderste blade, hvis de ikke er pæne. Kog en stor gryde med vand op – tilsæt godt med salt. Når det spilkoger, kommes de hele blade (inkl. stilke) af pak choy i. Lad dem koge i 30 sekunder og dryp dem af i en sigte.

Anretning: Som vist på billedet. Læg pak choy på bunden af tallerkenen, læg ris og kød ovenpå og drys med masser af skyllede korianderblade med stængler.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?