0
Wrap med ”shawarma” af kyllingebryst med salatat Baqduness wa Bassal og sumac-yoghurt dip

Wrap med ”shawarma” af kyllingebryst med salatat Baqduness wa Bassal og sumac-yoghurt dip

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Salatat Baqduness wa Bassal (løg/persillesalat med sumak): Er udbredt i hele det østlige og sydlige Middelhavsområde - fra Tyrkiet til Egypten. Det er en simpel og fantastisk ledsager til simple retter med kød, fjerkræ og fisk.

Fremgangsmåde

Salatat Baqduness wa Bassal
  1. Rødløg skæres i tynde skiver (brug et mandolinjern) vend med lidt citronsaft
  2. Bredbladet persille skylles, plukkes og hakkes groft og drysses med sumak (brug halvdelen her) og det sidste citronsaft.
  3. Vend persille og rødløg sammen med en god olivenolie og smag til med salt og friskkværnet sort peber.
Yoghurtdressing:
  1. Rør yoghurten med citronskal (KUN det gule) og citronsaft, smag til med sumak, sukker, salt og peber.
  2. Lad den gerne trække 10 minutter.
Kylling:
  1. Brun kyllingebryst med skindsiden nedad på en medium varm pande i lidt neutral olie.
  2. Når skindet er sprødt og gyldent vendes kødet og brunes kort tid på den anden side.
  3. Krydr med salt og peber og læg brysterne i et ovnfast fad og steg dem færdige i en 210 grader forvarm ovn i 5-8 min.
  4. Lad dem trække et lunt sted i 4-5 min. før det trancheres i ultratynde skiver og vendes i en skål med lidt salt og Shawarma krydderierne.
Salat:
  1. Skyl hjertesalaten og skær den rustikt ud.
Tortillas:

Varm tortillas på en brandvarm tør pande - eller endnu bedre vend dem på en (rødglødende) kogeplade lynhurtigt. (duer ikke på induktion og gas).

Anretning:

Fyld de varme tortillas med kylling, dressing, salat og persillesalat rul sammen, del i to og server straks.

Shawarma mix indeholder:

Paprikaflager, hvidløg, spidskommen, sød paprika, gurkemeje, peber, nelliker, cayenne, kanel, havsalt.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Shawarma krydderi indeholder:

Paprikaflager, hvidløg, spidskommen, sød paprika, gurkemeje, peber, nelliker, cayenne, kanel

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?