Klargøring til wrap: Hak purløg. Fjern stenen fra avokadoerne og skær frugtkødet ud i små "lameller". Skyl og tør salaten. Skyl peberfrugten og skær den i tynde ringe. Pluk laksekødet - kasser skindet.
Samling af wraps: Lun tortillaerne efter anvisningen på emballagen. Smør et lag creme fraiche på hver tortilla (fra kant til kant), fordel purløg derpå og drys med dukkah. I midten lægges plukket laks og der toppes med salat, peberfrugt og avokado og krydres godt med salt og peber. Stram wrappen op og lad den hvile i et par minutter - del hver wrap i 2 og server straks.
Fif: Rør evt. resterende creme fraiche og dukkah sammen og brug som ekstra dyppelse.
Om dukkah: Dukkah er en lækker krydderiblanding, der stammer fra Egypten, hvor den typisk bruges som drys på supper, i salater eller til at dyppe olievædet brød i.
Sådan laver du din egen dukkah:
150 g hasselnødder (pillede med skind)
75 g solsikkekerner
3 tsk fennikelfrø
2 spsk spidskommen
2 spsk tørrede grønne peberkorn (eller hvide, som et alternativ)
5 spsk korianderfrø
3 spsk sesamfrø
1 tsk nigella frø
1 tsk havsalt
2 tsk paprika
Kom en solid jernpande på komfuret og varm den godt op. Kom fennikelfrø på og rist dem i ca. 30 sekunder. Tilsæt spidskommen og rist i yderligere 30 sekunder eller indtil de begynder at poppe. Tilsæt nu peberkorn, spidskommen og korianderfrø på panden og rist videre indtil også de begynder at poppe. Pas hele tiden på det ikke brænde men kun bruner. Kom det hele i en skål eller morter. Reducer varmen til lav og kom nu sesamfrø, nigella frø og solsikkekerner på panden og rist videre mens du svinger panden eller rører deri - fortsæt indtil sesam og solsikkekernerne er gyldne. Rist hasselnødderne i ovnen ved 150 grader i 12 minutter og gnid derefter hasselnødder mellem håndfladerne for at få den brune hinde af, som kasserers. Kom nu alt i en morter og knus det hele til et mellemfint granulat - Et Voilas - så er der DUKKAH som er en fantastisk Egyptisk krydderblanding der kan peppe enhver jævnt kedelig ret op til nye højder.
Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT
Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.
Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer.
Vi bruger kun autentiske Tlayuda på 100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
Kundekommentarer ()