Spicy avokadosalsa: Halver avokado, fjern stenen og skrab kødet ud i en skål. Mos det groft med en gaffel, og rør det med limesaft, salt og en lille smule chipotle krydderi. Smag til med lidt sukker. Skær tomaterne i små tern og vend dem i avokadomosen.
Chipotle Sauce: Rør det sidste Chipotle krydderi og cremefraiche sammen og smag til med salt, sukker og limesaft.
Fiskefrikadeller: Lun dellerne på en pande i lidt smør og olie, og steg dem 2-3 min. på hver side. Alternativt kan de lunes i en 200 grader varm ovn i 8 min.
Sådan samler du retten: Varm tortillas på en brandvarm tør pande, eller endnu bedre er det at vende dem direkte på en rødglødende kogeplade lynhurtigt. (Duer ikke på induktion og gas). Alternativt kan de lunes i ovnen. Fyld De varme wraps med skiver af lune fiskefrikadeller, lidt avokado-tomat fyld, sprød fintsnittet icebergsalat samt lidt chipotle sauce (pas på den er hot!).
Anretning: Som vist, med det sidste dressing og skyllet salat ved siden af.
Chipotle Sauce krydderi indeholder: 25% Chipotle, 25% sød paprika, 15% spidskommen, 15% paprikaflager, 15% tørret dild, 5% hvidløgspulver.
Indeholder:
25% Chipotle, 25% sød paprika, 15% spidskommen, 15% paprikaflager, 15% tørret dild, 5% hvidløgspulver.
Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.
Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer.
Vi bruger kun autentiske Tlayuda på 100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
Kommentarer og forslag til opskriften