0
Wraps med stegt sej, hjerte-koriandersalat, sweet chili mayo og syltede rødløg

Wraps med stegt sej, hjerte-koriandersalat, sweet chili mayo og syltede rødløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

mørksejfilet uden skind
1 min.
Fisk del 1

Del fisken i tern på ca. 2 x 2 cm.

Kom dem på en tallerken, drys med lidt fint salt, og lad dem salte i 10-15 min.

rødløg
5 min.
Syltede rødløg

Pil og snit løg, så fint du kan, og kom dem i en skål. Kom lidt fint salt ved, og knug det godt ind i løgene. Hæld 1/2 dl. lys eddike over, og vend rundt. Efter 5 min. tilsættes sukker til en tilpas sur/sød smag. Lad løgene stå, til de skal bruges. 

korianderhjertesalat
10 min.
Hjerte-koriandersalat

Slyng salat og koriander tørt i en salatslynge.

mørksejfilet uden skindSød chilisauce
15 min.
Fisk del 2

Vend fisken i lidt mel eller endnu bedre i maizena.

Kom stykkerne i airfryeren ved max varme (+200 grader), og brun dem grundigt af. De må meget gerne blive sprøde og gyldne på alle sider. Krydr med salt og peber. 

Kom stykkerne i en skål, og vend med chilisauce (gem ca. halvdelen til senere), og steg det hele i yderligere 2-3 min. i airfryeren.

Sød chilisaucemayonnaise
20 min.
Sweet chili mayo

Rør det sidste chilisauce med mayonnaise. 

Tortilla hvede wraps - blødekorianderhjertesalat
25 min.
Wraps, salat og koriander:

Lun wraps på en pande eller i airfryeren.

Pluk korianderbladene af stilken, og pluk salaten. 

 

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK