0
Yummy-Yummy Fiskedeller med varm remouladesovs, citronkartofler og råkostsalat

Yummy-Yummy Fiskedeller med varm remouladesovs, citronkartofler og råkostsalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Du skal have:

½ dl sødmælk

1 æg

1 spsk. kartoffelmel

2 spsk. olivenolie

1 dl neutral planteolie

100 g smør

Fint salt

Stødt sort peber

Husk at læse hele opskriften igennem

og find alle de ting frem du skal bruge, FØR du går i gang med at lave maden.

SÅDAN GØR DU

FISKEDELLER:

1. Læg det hakkede fiskekød i en skål.

2. Pil løget og skær det i mindre stykker. Hak løget fint sammen med ca. ½ dl mælk i en blender/foodprocessor og bland det i fiskekødet (du kan også rive løget fint på et råkostjern).

3. Slå ægget ud i en kop, pisk det let sammen med en gaffel og rør det i fiskekødet.

4. Rør fiskekødet grundigt rundt sammen med 1 tsk. salt, ½ tsk. knust sort peber og 1 stor spsk. kartoffelmel. Sæt skålen i køleskabet i ½ time, mens du ordner kartoflerne.

5. Tænd ovnen på 200 grader.

6. Skræl kartoflerne (hvis det er nye kartofler, kan du nøjes med at skylle dem grundigt). Skær dem i halve og læg dem med den runde side nedad i et ovnfast fad.

7. Pres saften af ½ citron. Dryp kartoflerne med citronsaften og olivenolien. Krydr med 1 tsk. salt og en knivspids sort peber. Riv lidt af skallen af den halve citron over kartoflerne (brug KUN den gule skal - det hvide er bittert!).

8. Bag kartoflerne i 30-35 min. midt i ovnen til de er gyldne og møre, mens du laver råkostsalaten og steger frikadellerne.

9. Skær den anden citron i 4-6 både på langs og fjern eventuelle kerner. Bådene skal bruges som tilbehør.

10. Skyl og skræl gulerødderne og riv dem groft på et råkostjern. Læg de revne gulerødder i en skål.

11. Skær appelsinen over i to halvdele og pres saften ud i en skål. Pres også saften fra ½ citron i skålen. Fjern evt. kerner.

12. Bland de revne gulerødder sammen med rosinerne og hæld appelsin- og citronsaft over.

13. Sæt en stor pande på komfuret og skru helt op for varmen.

14. Kom smør og neutral olie på panden, og tjek at panden er rigtigt varm, før du starter med at lægge frikadellerne på panden.

15. Tag en spiseskefuld fiskekød og form det til en frikadelle i hånden.

16. Læg frikadellen på panden og skru ned til middel varme.

17. Lav resten af frikadellerne og læg dem på panden.

18. Steg dem i 3-4 minutter på hver side til de er gyldne og sprøde.

19. Hæld bechamelsaucen i en gryde og varm den op, mens du rører i den. Fortynd den evt. med lidt vand, hvis du synes, den er for tyk, når du har varmet den igennem.

20. Tilsæt Piccalilly og smag til med salt og peber.

21. Server frikadellerne sammen med kartofler, sovs, råkostsalat og citronbåde.

Bechamelsauce:

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 710 kJ / 170 kcal

Fedt 12,4 g

heraf mættede fedtsyrer 7,9 g

Kulhydrat 10,9 g

heraf sukkerarter 3,7 g

Kostfibre 0,4 g

Protein 3,7 g

Salt 0,57 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?