Avokado

Avokado, Frugt & Grønt

Avokado er en tropisk frugt, der er rig på de gode, umættede fedtsyrer og så smager den jo bare rigtig godt. Avokadoerne er naturligvis 100% økologiske.

Opskriftsforslag med avokado ›

Indeholder:

  • Avokado (PE) (Kl.l), ca. 1 kg

OBS! Billedet viser ikke det konkrete indhold men er blot et eksempel!

Se tips til modning og opbevaring af avokadoer nedenfor ↓

119kr.

Inkl. gratis fragt

Vi bestræber os på at avokadoerne leveres et par dage inden de er helt perfekt modne. Skal du speede modningen op kan du gøre 2 ting. Den ene metode tager nogle dage - den anden metode tager 30 sek.!

  1. For den tålmodige: Læg halvdelen i en papirspose sammen med citroner, æbler, tomater eller bananer der alle udskiller stoffet ethylen, som er et stof der er med til at accelererer modningsprocessen. Lad evt. den anden halvdel modne stille og roligt i løbet af ugen ved almindelig modning.
  2. For den utålmodige: En lidt hård avokado kan "modnes" ved at placere den på en tallerken med en serviet eller låg henover. Og sæt den dernæst i microovnen i 30 sek. Måske lidt mindre hvis det er en lille avokado.

Opbevaring:

  • Er avokadoen ikke moden, så skal den opbevares ved stuetemperatur (evt. lidt lavere - fx 12-15 grader). Hvis avokadoen opbevares på køl kan der dannes mørke pletter i kødet.

Sådan tjekker du om din avokado er moden og spiseklar: 

  • Tryk forsigtigt med rund hånd i den tykke ende. Giver den lidt efter er den perfekt moden. 

De to mest almindelige avokadosorter er Hass og Fuerte. Hass avokado har et nubret, mørkt næsten sort skind, og det lysegrønne kød har en delikat smørblød konsistens.
Den grønne Fuerte avokado har et mere glat og tyndere skind, en knap så fed smag og et mere grøngulligt frugtkød.

Vi foretrækker helt klart Hass avokadoen og vil altid tilstræbe, at det er den der er i pakken. Men da vi prioriterer økologiske avokado kan der forekomme tidspunkter på året, hvor der ikke er tilgang af Hass - der erstatter vi med Fuerte eller lign. økologisk alternativ.

Avokadoen kommer oprindeligt fra Mellemamerika, men i dag dyrkes den i de fleste tropiske og subtropiske dele af verden. Den vokser på træer og er altså egentlig en frugt, men botanisk set er avokadoen et bær.

Avokado er sundt, det ved de fleste - men vidste du at avokadoer indeholder:

  • Masser af gode fedtstoffer 15 g fedt pr. 100 g
  • Masser af protein 4 g pr. 100 g Det er mere end stort set alle andre frugter.
  • En smule sukker Blot 0,4 g. Det er langt mindre end mange andre frugter.
  • En del vitaminer og mineraler
  • Indeholder mere kalium pr. g end bananer.
  • Rig på K, C og flere forskellige B-vitaminer.
  • Masser af kalorier 190 kalorier, det svarer stort set til to velvoksne bananer.
  • Masser af fibre 11 gram fibre. Det er næsten halvdelen af det daglige anbefalede indtag for en voksen kvinde.

Kilde: Medicalnewstoday.com

  • Avokadoer er ikke blot rig på gode fedtstoffer, den har også andre unikke sundhedsegenskaber. Blandt andet er den gavnlig for kredsløbsproblemer, overvægt, diabetes og forhøjer kroppens optagelse af næringsstoffer.
  • Avokado er en ægte superfood  og er rig på enkeltumættet fedt, som let forbrændes til energi.
  • Avokadoer har en lang liste af potentielle sundhedsfremmende fordele. For eksempel, udover dens anti-inflammatoriske egenskaber, tyder Japansk forskning på, at den også hjælper med at beskytte mod leverskader.
  • Avokado indeholder 12 ud af de 13 vitaminer, som findes. 
  • Samtidig indeholder frugten masser af folinsyre og mineraler som fx magnesium, kobber, jern, calcium, kalium og mange flere. har den et meget højt fedtindhold. En almindelig avokado indeholder 15 gram fedt/100 g, men størstedelen er de gode enkeltumættede fedtsyrer og består af især oliesyre, som er kendt for sin kolesterolnedsættende egenskab.
Modning og opbevaring

Vi bestræber os på at avokadoerne leveres et par dage inden de er helt perfekt modne. Skal du speede modningen op kan du gøre 2 ting. Den ene metode tager nogle dage - den anden metode tager 30 sek.!

  1. For den tålmodige: Læg halvdelen i en papirspose sammen med citroner, æbler, tomater eller bananer der alle udskiller stoffet ethylen, som er et stof der er med til at accelererer modningsprocessen. Lad evt. den anden halvdel modne stille og roligt i løbet af ugen ved almindelig modning.
  2. For den utålmodige: En lidt hård avokado kan "modnes" ved at placere den på en tallerken med en serviet eller låg henover. Og sæt den dernæst i microovnen i 30 sek. Måske lidt mindre hvis det er en lille avokado.

Opbevaring:

  • Er avokadoen ikke moden, så skal den opbevares ved stuetemperatur (evt. lidt lavere - fx 12-15 grader). Hvis avokadoen opbevares på køl kan der dannes mørke pletter i kødet.

Sådan tjekker du om din avokado er moden og spiseklar: 

  • Tryk forsigtigt med rund hånd i den tykke ende. Giver den lidt efter er den perfekt moden. 
Hass eller Fuerte?

De to mest almindelige avokadosorter er Hass og Fuerte. Hass avokado har et nubret, mørkt næsten sort skind, og det lysegrønne kød har en delikat smørblød konsistens.
Den grønne Fuerte avokado har et mere glat og tyndere skind, en knap så fed smag og et mere grøngulligt frugtkød.

Vi foretrækker helt klart Hass avokadoen og vil altid tilstræbe, at det er den der er i pakken. Men da vi prioriterer økologiske avokado kan der forekomme tidspunkter på året, hvor der ikke er tilgang af Hass - der erstatter vi med Fuerte eller lign. økologisk alternativ.

Om Avocado

Avokadoen kommer oprindeligt fra Mellemamerika, men i dag dyrkes den i de fleste tropiske og subtropiske dele af verden. Den vokser på træer og er altså egentlig en frugt, men botanisk set er avokadoen et bær.

Avokado er sundt, det ved de fleste - men vidste du at avokadoer indeholder:

  • Masser af gode fedtstoffer 15 g fedt pr. 100 g
  • Masser af protein 4 g pr. 100 g Det er mere end stort set alle andre frugter.
  • En smule sukker Blot 0,4 g. Det er langt mindre end mange andre frugter.
  • En del vitaminer og mineraler
  • Indeholder mere kalium pr. g end bananer.
  • Rig på K, C og flere forskellige B-vitaminer.
  • Masser af kalorier 190 kalorier, det svarer stort set til to velvoksne bananer.
  • Masser af fibre 11 gram fibre. Det er næsten halvdelen af det daglige anbefalede indtag for en voksen kvinde.

Kilde: Medicalnewstoday.com

Vidste du at...
  • Avokadoer er ikke blot rig på gode fedtstoffer, den har også andre unikke sundhedsegenskaber. Blandt andet er den gavnlig for kredsløbsproblemer, overvægt, diabetes og forhøjer kroppens optagelse af næringsstoffer.
  • Avokado er en ægte superfood  og er rig på enkeltumættet fedt, som let forbrændes til energi.
  • Avokadoer har en lang liste af potentielle sundhedsfremmende fordele. For eksempel, udover dens anti-inflammatoriske egenskaber, tyder Japansk forskning på, at den også hjælper med at beskytte mod leverskader.
  • Avokado indeholder 12 ud af de 13 vitaminer, som findes. 
  • Samtidig indeholder frugten masser af folinsyre og mineraler som fx magnesium, kobber, jern, calcium, kalium og mange flere. har den et meget højt fedtindhold. En almindelig avokado indeholder 15 gram fedt/100 g, men størstedelen er de gode enkeltumættede fedtsyrer og består af især oliesyre, som er kendt for sin kolesterolnedsættende egenskab.