0
Æblegratineret laks
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Laksen: Fjern skindet fra laksesiden og skær fileten i smalle skiver på ca. 5 cm. Laksestykkerne placeres i bunden af et ildfast fad og krydres med salt, peber og lidt citronskal.

Varm fløden i en lille gryde (den må ikke koge) og kom den revne parmesanost i.

Riv æblerne - med skræl - på et rivejern og kom de revne æbler ovenpå laksen. Hæld fløden ovenpå æblerne og drys med en lille smule rasp. Bages i en varmluftsovn ved 225 grader i 15–20 min.

Tjek at laksen er gennemstegt.

Inden servering toppes laksefadet med rucolosalat.

Retten serveres sammen med pasta eller ris.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.