0
Krondyr i vietnamesiske forårsruller med nuoc charm og agurk

Krondyr i vietnamesiske forårsruller med nuoc charm og agurk

Hovedingrediens:
Vildt
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

krondyr i tern
1 min.
Krydr kødet

Krydr kødet med salt, og gem det til senere.

rødløg
3 min.
Sylt rødløget

Pil løget, skær det i fine skiver, og vend det godt rundt med 2 spsk. eddike pr. person og lidt salt.

rød chilinam pla (fiskesauce)hvidløgcitron
10 min.
Rør nuoc cham

Pil hvidløget, og skær chilipeber og hvidløg i tynde skiver. Kom begge dele i en lille skål, og tilsæt citronsaft, fiskesauce og 2 tsk. honning pr. person. Rør rundt, og tilsæt evt. mere honning, hvis sovsen smager for syrligt.

spidskålagurk
15 min.
Hak grøntsagerne

Snit kålen i tynde strimler og agurken i mundrette stykker. Krydr med salt, og vend begge dele godt sammen i en skål.

25 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er rygende varm, steges kødet i 1 spsk. olie pr. person i ca. 2 min., indtil det har fået godt med farve og lige netop er gennemstegt.

Krydr godt med salt og peber.

Vietnamesisk rispapir / Bánh tráng
30 min.
Anretning

Forbered rispapirerne på et fad, og sæt et fad eller en skål med vand klar. Fadet/skålen skal passe til størrelsen på rispapirerne. Rispapirerne dyppes i vandet i 3-4 sek., og lægges direkte på tallerkenen. Imens fyldet anrettes på rispapiret, vil papiret blive helt blødt og til at folde.

Anret det ønskede fyld på den nederste 1/3 af papiret. Fold papiret henover fyldet, fold dernæst siderne over fyldet, og rul så dejen fra bunden mod toppen.

Bonusinfo

Se på illustrationen her hvor nemt det er at rulle en frisk vietnamesisk forårsrulle. Rispapiret dyppes først hurtigt i et fad med lunt vand.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
598 kcal
Fedt:
22,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,8 g
Kulhydrat:
60,5 g
heraf sukkerarter:
15,8 g
Kostfibre:
5,6 g
Protein:
32,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?