0

Bagt julesalat med parmesan, bacon og sprød salsa (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rens peberfrugten og skær kødet i små tern. Skær også cherrytomaterne i små tern og hak løget fint. Bland det hele sammen med 3 spsk. olie, balsamico, sennep, sukker, salt og peber og smag til. Trim hvert julesalathoved og skær dei i kvarte på langs. Dryp dem med olie, drys med parmesan og krydr med salt og peber. Vikl en skive bacon om hver salatbåd, læg dem i et ildfast fad og kom æblemost i bunden. Bag julesalaterne ved 200 grader i ca. 15 min. til salaten er mør og baconen gylden. Server dem varme med salsaen til, som tilbehør til kraftige kødretter, kylling eller fisk.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.