0
Bagt kuller i salat med stegte svampe, grønkål og linser

Bagt kuller i salat med stegte svampe, grønkål og linser

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grønne linser
1 min.
Linser

Skyl linserne i en sigte, og kom dem derefter over i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Kog dem stille og roligt under låg i ca. 15 min.

 

 

kullerfilet uden skind
5 min.
Kuller

Tænd ovnen på 150 grader varmluft.

Dup fisken tør med et stykke køkkenrulle, og krydr fileten grundigt med salt, friskkværnet peber og gerne et par dråber olivenolie.

Bag fisken i ovnen i ca. 10-15 min., til den giver efter i kødet ved et let tryk med en finger.

fetablodappelsinblandede svampe
15 min.
Appelsin

Skyl appelsinen, pil skrællen af, og fjern evt. store stykker hvidt "kød". 

Skær appelsinen i skiver, og derefter ud i mindre mundrette bidder.

Pluk også fetaosten ud i bidder.

Bland appelsin, feta og et skud olivenolie let i en skål.

Skyl svampene rene, og skær dem ud i store skiver.

 

grønkålblandede svampe
20 min.
Grønkål

Rib kålen af stilken, og skyl den. Sørg herefter for at dryppe den grundigt af for vand. Skær den groft igennem et par gange med en kniv.

Varm en pande op ved høj varme, tilsæt en smule olie, og steg kålen i ca. 3-4 min., til den har taget en smule farve og er faldet lidt sammen.

Rengør panden med et stykke køkkenrulle, og steg svampene på samme måde som kålen.

Hvis du laver mad til 3-4 kuverter, kan du med fordel stege kål og svampe over flere gange.

Vend kål og svampe op i skålen med appelsin og feta. Vend det hele sammen, og smag godt til med salt og friskkværnet peber.

 

30 min.
Anretning

Hæld vandet fra linserne, og smag dem til med salt og lidt olivenolie. Anret dem i bunden af en tallerken med salaten ovenpå og til sidst plukkede stykker af den bagte fisk.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?