0
Bagt kulmule med cremede kormabønner med persille og stegt spidskål

Bagt kulmule med cremede kormabønner med persille og stegt spidskål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Næringsfordeling pr. person

Energi:  546 kcal

Fedt: 20,7 g

Kulhydrat: 37,4 g

Protein: 40,3 g

Kostfibre: 16,2 g

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kulmulefilet med skindoliesalt
1 min.
Bagt fisk

Sæt ovnen på 120°C. Læg fisken i et ovnfast fad, der passer til størrelsen på fisken, så den ligger tæt til kanten og uden mellemrum mellem stykkerne. Vend fisken i 1 tsk. olie pr. person og krydr med salt på begge sider.

spidskålcitronsaltolie
4 min.
Kålen

Skær kålen i kvarte stykker, skyl den grundigt og afdryp for vand. Varm en pande op ved middelhøj varme. Tilsæt 1 spsk. olie pr. person og steg kålen i ca. 4 min på hver side. Kålen skal have en mørk overflade og være blød i de inderste blade inde ved stokken. Man kan med fordel stege den med låg på for hurtigere tilberedning. Smages til med salt og citronsaft.

15 min.
Fisken

Fisken bages i ovnen med skindsiden opad i ca. 10 min. Tjek den løbende under bagningen. Når skindet kan hives af fisken, er den færdig.

butter beanskormapastacreme frisk 9%persillesalt
20 min.
Bønnerne

Skyl persillen grundigt og hak den groft. Hæld creme frisk, bønner og korma (pas på den er stærk, så juster efter behag) i en kasserolle og varm op ved middelvarme. Lad det koge lidt ind, så det samler sig til en cremet konsistens. Sluk for varmen, tilsæt persille og smag til med salt.

25 min.
Anretning

Server fisken med de cremede bønner og den stegte kål.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?