0
Bagt kulmule med rosenkål, grillet citron og bagt grønt

Bagt kulmule med rosenkål, grillet citron og bagt grønt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rosenkålkartoflerløgbredbladet persille
1 min.
Grønt

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.

Skyl rosenkål og del dem i kvarte

Skyl persille og kartofler.

Skræl zittauerløg.

Skær zittauerløg i kvarte og kartofler i grove tern. Bred begge dele ud på en bageplade, vend med lidt olivenolie, og krydr med salt. Bag i ovnen til begge dele er møre i 20-25 min.

kulmulefilet uden skind
10 min.
Fisk

Del fisken i kuvertstykker, gnid dem med lidt olie og salt og læg dem i et ildfast fad. Sæt fisken ind nederst i ovnen og bag i 12-15 min.

rosenkålparmigiano reggiano (Parmesan)citronbredbladet persille
20 min.
Rosenkål

Varm en pande op ved høj varme, og kom lidt olie på. Steg rosenkålene hårdt og kort i 2-3 min., til de har taget lidt farve, men stadig er sprøde. Kom dem over i en skål, og krydr dem med lidt salt.

Halvér citronen, og steg den på skærefladen på panden, til den har taget godt med farve. Vend kålen med godt med saft fra citronen, og fintrevet parmesan.

Pluk persillen ud i blade, og snit stilkene fint med en kniv. Vend begge dele ned i kålen.

30 min.
Anretning

Anret det bagte grønt på en tallerken med fisken ovenpå og rosenkål på siden.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?