
Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl rosenkål og del dem i kvarte
Skyl persille og kartofler.
Skræl zittauerløg.
Skær zittauerløg i kvarte og kartofler i grove tern. Bred begge dele ud på en bageplade, vend med lidt olivenolie, og krydr med salt. Bag i ovnen til begge dele er møre i 20-25 min.
Del fisken i kuvertstykker, gnid dem med lidt olie og salt og læg dem i et ildfast fad. Sæt fisken ind nederst i ovnen og bag i 12-15 min.
Varm en pande op ved høj varme, og kom lidt olie på. Steg rosenkålene hårdt og kort i 2-3 min., til de har taget lidt farve, men stadig er sprøde. Kom dem over i en skål, og krydr dem med lidt salt.
Halvér citronen, og steg den på skærefladen på panden, til den har taget godt med farve. Vend kålen med godt med saft fra citronen, og fintrevet parmesan.
Pluk persillen ud i blade, og snit stilkene fint med en kniv. Vend begge dele ned i kålen.
Anret det bagte grønt på en tallerken med fisken ovenpå og rosenkål på siden.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften