0
Bagt torsk med stegte gulerødder, porre og ristede græskarkerner

Bagt torsk med stegte gulerødder, porre og ristede græskarkerner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Torsk, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
gulerødderporre
1 min.
Gulerødder & porrer

Start med at tænde ovnen på 170 grader varmluft.

Skræl gulerødderne, og skær dem i grove chunks. 

Fjern top og rod på porren, og vask den grundigt.

 

gulerøddergræskarkernercitron
10 min.
Græskarkerner, gulerødder og citron

Rist græskarkernerne let på en tør pande, og læg dem derefter til side.

Tilsæt 1/2 spsk. neutral olie pr. person til panden, og steg gulerødderne ved høj varme i ca. 5-7 min., så de tager godt med farve men beholder lidt bid. Hvis du laver mad til 3-4 kuverter, kan du med fordel stege dem over to gange. 

Når gulerødderne er færdige, deler du citronen i to halve og steger den på skærefladen i ca. 2-3 min., til den har taget godt med farve og nærmest er branket.

Kom herefter gulerødder, saften fra citronen og græskarkernerne op i en skål, smag til med salt og friskkværnet peber, og hold det varmt. 

torskefilet uden skind
12 min.
Torsk

Mens gulerødderne steger, kan du komme fisken i ovnen.

Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker, og gnid dem med lidt olie og krydr med salt og friskkværnet peber.

Bag fisken i et ildfast fad i ca. 15 min., til de er møre.

porre
20 min.
Porrer

Del hver porre i 4-5 stykker, og kom stykkerne ned i en gryde. Dæk porrerne ca. halvt med vand, og tilsæt lidt salt. 

Damp porrerne under låg i ca. 5 min., til de er helt møre.

Hæld herefter vandet væk, og vend porrerne forsigtigt med lidt god olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Kota-ost
30 min.
Anretning

Pluk fisken ud i stykker, og anret porrer, gulerødder og fisk som en grov salat. Slut af med at plukke osten ud over retten.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
580 kcal
Fedt:
27 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,2 g
Kulhydrat:
32,5 g
heraf sukkerarter:
24,6 g
Kostfibre:
13 g
Protein:
47,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?