0

Bagt laks med svampe/chili/purløgstopping og jordskokgratin

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Laks: Topping: Skær champignonerne i kvarte og rist dem gyldne og møre med salt og peber i lidt olie. Halver imens chilien, fjern stilk og kerner og hak chilikødet groft. Klip purløget i mindre stykker. Kom purløg, chili, rasp, revet skal og saft fra ½ citron, smør, lidt salt og peber i en foodprocessor. Tilsæt de ristede svampe og kør det sammen til en ensartet finthakket masse. Dup laksen tør, læg den i et passende størrelse ovnfast fad og krydr let med salt og peber. Fordel toppingen i et jævnt lag på fisken og sæt fadet i en 175 grader varm ovn i 20-25 min. til fisken er mør og toppingen gylden. Lad laksen hvile tildækket mens gratinen bliver færdig.

Gratin: Skrub eller skræl jordskokkerne og skær dem i ½ cm tykke skiver. Vend dem sammen med lidt salt og peber og bred dem ud i et ovnfast fad. Hæld fløden over og sæt fadet i den 175 grader varme ovn i 20-25 min. til jordskokkerne er lige knapt møre. Drys osten jævnt over og bag i yderligere 10 min. til overfladen er let gylden.

Server sammen med en sprød grøn salat og/eller en klassisk råkost.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?