0
Bagt rødtunge med stegte gulerødder, ærter og kota
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
gulerøddergrønne linser fra Puymynte
1 min.
Grønt

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.

Sæt linserne over at koge i rigeligt vand med et skud salt. De skal koge i ca. 15 min.

Skrub gulerødderne godt. Er de tykkere end din pegefinger, så halver dem på langs. Pluk mynten ud i blade, og snit dem igennem et par gange med en kniv.

rødtungefilet
10 min.
Fisk

Rul fiskefileterne sammen fra hoved mod hale. Krydr dem med salt, og gnid dem med lidt olie. Læg fileterne i et ildfast fad, og bag dem i ovnen i ca. 15 min.

ærter, frostKotagræskarkernercitronmynte
15 min.
Grønt

Sæt en stor pande over ved mellemhøjt blus. Rist først græskarkernerne på den tørre pande i 2-3 min., til de har taget farve og dufter. Tag dem så af panden, skru lidt op for panden, og tilsæt lidt olivenolie. Steg gulerødderne i 4-5 min. så de tager farve og bliver møre med bid. 

Kom ærterne op i panden til gulerødderne og lad dem varme med et minut eller to. Krydr med lidt salt, træk så panden fra varmen, og kom smuldret ost, fintrevet citronskræl, græskarkerner og mynte over gulerødder og ærter.

30 min.
Anretning

Dræn linserne, og vend dem med et par dråber olivenolie. Anret linserne på en tallerken med fisk og grønt til.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?