0
Bagt tofu med peanutssauce, lime og sprødt grønt
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

tofu
1 min.
Bag tofu

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skær tofuen ud i firkanter på ca. 2x2 cm.

Fordel dem ud på et viskestykke, og læg et viskestykke ovenpå. Læg så et skærebræt eller noget andet fladt ovenpå, og giv tofustykkerne et let tryk, så du trykker så meget væske ud som muligt, uden at mose dem flade.

Kom dem op i en skål, og vend med en skefuld olie og lidt salt.

Bred tofustykkerne ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 20-25 min., til de er gyldne og sprøde i kanterne.

jasminris
5 min.
Kog risene

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min.(afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.

peanutbutterkokosmælklimeTeriyakisauce
15 min.
Lav peanutssauce

Kom kokosmælk og peanutbutter op i en kasserolle, og lad det koge igennem stille og roligt i 2-3 min. Smag til med teriyaki sauce, salt og masser af limesaft.

koriandergulerødder
20 min.
Ordn det grønne

Skær gulerødder i tynde strimler.

Hak korianderen groft - både stilke og blade.

gulerøddersesamfrø
25 min.
Anretning

Anret risene i en dyb tallerken eller skål med plukket spinat og gulerodsstrimler ovenpå.

Kom tofuen på, og hæld sauce over.

Drys med sesamfrø og koriander til sidst, og servér evt. overskydende lime ved siden af.

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
1024 kcal
Fedt:
71,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
40,1 g
Kulhydrat:
73,1 g
heraf sukkerarter:
7 g
Kostfibre:
8,8 g
Protein:
24 g