Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skær tofuen ud i firkanter på ca. 2x2 cm.
Fordel dem ud på et viskestykke, og læg et viskestykke ovenpå. Læg så et skærebræt eller noget andet fladt ovenpå, og giv tofustykkerne et let tryk, så du trykker så meget væske ud som muligt, uden at mose dem flade.
Kom dem op i en skål, og vend med en skefuld olie og lidt salt.
Bred tofustykkerne ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 20-25 min., til de er gyldne og sprøde i kanterne.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min.(afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.
Kom kokosmælk og peanutbutter op i en kasserolle, og lad det koge igennem stille og roligt i 2-3 min. Smag til med teriyaki sauce, salt og masser af limesaft.
Skær gulerødder i tynde strimler.
Hak korianderen groft - både stilke og blade.
Anret risene i en dyb tallerken eller skål med plukket spinat og gulerodsstrimler ovenpå.
Kom tofuen på, og hæld sauce over.
Drys med sesamfrø og koriander til sidst, og servér evt. overskydende lime ved siden af.
Kommentarer og forslag til opskriften