0
Bagt tofu med peanutssauce, lime og sprødt grønt
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

tofu
1 min.
Bag tofu

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skær tofuen ud i firkanter på ca. 2x2 cm. Fordel dem ud på et viskestykke, og læg et viskestykke ovenpå. Læg så et skærebræt eller noget andet fladt ovenpå. Giv tofustykkerne et let tryk, så du trykker så meget væske ud som muligt, uden at mose dem flade. Kom dem op i en skål, og vend med en skefuld olie og lidt salt. Bred tofustykkerne ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 20-25 min., til de er gyldne og sprøde i kanterne.

jasminris
5 min.
Kog risene

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

peanutbutterkokosmælklime
15 min.
Lav peanutssauce

Kom kokosmælk og peanutbutter op i en kasserolle, og lad det koge igennem stille og roligt i 2-3 min. Smag til med Tamari soya salt og masser af limesaft.

koriandergulerødder
20 min.
Ordn det grønne

Skær gulerødder i tynde strimler.

Hak korianderen groft - både stilke og blade.

gulerøddersesamfrø
25 min.
Anretning

Anret risene i en dyb tallerken eller skål med plukket spinat og gulerødder ovenpå. Kom tofuen på, og hæld kokossauce over. Drys med sesamfrø og koriander til sidst. Servér evt. overskydende lime ved siden af.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
1024 kcal
Fedt:
71,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
40,1 g
Kulhydrat:
73,1 g
heraf sukkerarter:
7 g
Kostfibre:
8,8 g
Protein:
24 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?