Varm ovnen op til 225°C. Læg fisken i et ovnfast fad der passer til størrelsen på fisken, så den ligger tæt til kanten og uden mellemrum mellem stykkerne. Vend fisken i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt på begge sider.
Pil løget, skræl guleroden og skyl tomaterne. Flæk guleroden i kvarte og løget i halve. Kom grøntsagerne på en bradepande dækket med bagepapir, og vend dem i 1 spsk. olie pr. person og lidt salt. Bages i ca. 15 min., indtil grøntsagerne har fået godt med farve.
Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte. Hvis bulguren klistrer lidt, kan man med fordel skylle den under koldt vand.
Når grøntsagerne er bagt færdige, vendes de i bulguren, og smages til med salt og peber.
Skyl rosmarinen, og afdryp den for vand.
Kom skysovsen i en kasserolle, og varm den op sammen med rosmarinen. Smages til med salt og peber. Tilsæt evt. lidt vand, hvis sovsen er for kraftig.
Fisken bages i ovnen i ca. 10 min. Tjek den løbende under bagningen. Når kødet er mælkehvidt og kan deles i flager, er fisken færdig.
Servér fisken med bulguren og rosmarinsovsen.
Kundekommentarer ()