0
Bagt torsk med tomater, rosmarinskysauce og grillet grønt

Bagt torsk med tomater, rosmarinskysauce og grillet grønt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
torskefilet uden skindolivenolie, ekstra jomfru
1 min.
Fisken

Varm ovnen op til 225°C. Læg fisken i et ovnfast fad der passer til størrelsen på fisken, så den ligger tæt til kanten og uden mellemrum mellem stykkerne. Vend fisken i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt på begge sider.

rødløggulerodtomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktail
5 min.
Grøntsagerne

Pil løget, skræl guleroden og skyl tomaterne. Flæk guleroden i kvarte og løget i halve. Kom grøntsagerne på en bradepande dækket med bagepapir, og vend dem i 1 spsk. olie pr. person og lidt salt. Bages i ca. 15 min., indtil grøntsagerne har fået godt med farve.

bulgur
15 min.
Bulguren

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte. Hvis bulguren klistrer lidt, kan man med fordel skylle den under koldt vand.

Når grøntsagerne er bagt færdige, vendes de i bulguren, og smages til med salt og peber.

rosmarinskysovs
20 min.
Sovsen

Skyl rosmarinen, og afdryp den for vand. 

Kom skysovsen i en kasserolle, og varm den op sammen med rosmarinen. Smages til med salt og peber. Tilsæt evt. lidt vand, hvis sovsen er for kraftig. 

25 min.
Fisken

Fisken bages i ovnen i ca. 10 min. Tjek den løbende under bagningen. Når kødet er mælkehvidt og kan deles i flager, er fisken færdig.

35 min.
Anretning

Servér fisken med bulguren og rosmarinsovsen. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
536 kcal
Fedt:
24,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
1,5 g
Kulhydrat:
44 g
heraf sukkerarter:
10,6 g
Kostfibre:
10,6 g
Protein:
31,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?