0

Bagte gulerødder med blodappelsin, dadler og ingefær-flødedressing (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skrub gulerødderne, skær dem i kvarte på langs og vend dem med olie, salt og peber. Bred dem ud på en bageplade og bag dem møre ved 200 grader i 15-20 min. Rist kernerne i lidt olie til de er let gyldne og begynder at "poppe". Giv dem et godt nip salt og lad dem køle helt af. Kom dadlerne i en skål, hæld kogende vand over og lad dem trække 15 min. Skær top, bund og skal af appelsinerne og befri fileterne ved at skære ind langs lamellerne. Pres alt saften fra appelsinresterne ned i en skål, pisk fløde, sukker og ingefær i og smag til sukker, salt og peber. Anret de letafkølede gulerødder på et fladt fad og top med appelsinfileter (se video ovenover). Dryp med dressingen, klip dadlerne i skiver henover og drys med de ristede kerner og gerne hakket persille. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?