0

Bagte knurhaner med karamelliserede hvidløg, sort peber og asparges i ovn

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Pil hvidløgene. Smelt 30 g smør i en sauterpande, der kan tåle at gå i ovnen. Tilsæt hvidløgene og sauter i 2 min. Strø sukkeret over og rør til det er opløst. Sæt panden i en 180 grader varm ovn i 5-6 min. (til hvidløgene er gyldne). Rist samtidigt peberkornene i ovnen til de begynder at dufte (ca. 5 min.) og knus dem groft. Rens fiskene og giv dem 2 rids i skindet på hver side og krydr med salt indvendigt og udvendigt. Smelt resten af smørret i panden med hvidløg og rør det knuste peber i. Vend fiskene godt i kryddersmørret og læg dem på "maven". Tilsæt fiskefond og sæt igen hele panden i ovnen i ca. 15 min. til fisken er mør og let gylden. Pres lidt citronsaft over, drys med hakket persille og server straks.

Grønt: Fjern den træede ende på aspargeserne ved at brække dem af. Vend aspargeserne med olie, salt og peber og læg dem i et lille ovnfast fad. Skær tomaterne i små tern og snit forårsløget fint. Vend begge dele sammen med pesto, parmesanost, salt og peber og fordel blandingen på aspargeserne. Sæt fadet i den 180 grader varme ovn i ca. 15 min. til det hele er mørt og gyldent på overfladen.

Server retten sammen med kogte eller råstegte nye kartofler og en sprød grøn salat.

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?