0
Bagte kyllingelår med bagte kartofler og syrlig rødbedesalat

Bagte kyllingelår med bagte kartofler og syrlig rødbedesalat

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kyllingelårchicken rubbagekartoflerrødløg
1 min.
Kylling og kartofler

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.

Kom kyllingelårene på et ildfast fad, og vend dem grundigt med krydderiblandingen, salt og peber. Kom lårene i ovnen, og bag dem i 25-30 min., indtil de har fået godt med farve, og benet let kan løsnes fra kødet.

Pil rødløgene, og læg dem hele ind til kyllingen i ca. 15 min., indtil de er helt bløde.

Skrub kartoflerne under vand, og skær dem ud i stave. Spred dem ud på en bageplade dækket med bagepapir, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

rødbederrødløggræskarkernercitron
15 min.
Salat

Græskarkernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

Riv eller skær rødbede i små stave ned i en stor skål, og vend dem godt rundt med salt, peber, revet citronskræl og citronsaft.

Når løget er bagt færdigt, flækkes det på midten og vendes rundt med rødbeden. Kom de ristede græskarkerner i lige før servering.

30 min.
Anretning

Servér kyllingelårene med kartofler og rødbedesalat.

Bonusinfo

Chicken Rub indeholder:

Sort og rosa peber, oregano, timian, merian, koriander, stærk paprika, søde paprikaflager, hvidløg, gul sennep og urteboullion.* 
Alle ingredienser er økologiske. 

Urtebouillonen er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
595 kcal
Fedt:
27,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,2 g
Kulhydrat:
52,2 g
Kostfibre:
8,3 g
Protein:
32,1 g
Heraf sukkerarter:
18,1 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?