0
Bagte kyllingelår med grillede majs og røget cheddar

Bagte kyllingelår med grillede majs og røget cheddar

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kyllingelår
1 min.
Bag kyllingen

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.

Kom kyllingen i et ildfast fad, og krydr godt med salt og peber.

Bag kyllingen i ca. 25 min., indtil den har fået godt med farve og er gennemstegt.

grønne linser fra Puy
5 min.
Kog linserne

Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et godt skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., til de er møre.

majsrøget farmhouse cheddar
10 min.
Grill majsen

Pil de yderste blade af majsen, men lad de inderste være på.

Kom majsene på en tør pande ved middelhøj varme, og grill dem i ca. 15 min., mens de jævnligt vendes undervejs. På den måde bliver de både grillet og dampet samtidigt.

Lige før servering, pilles resten af skrællen af og toppes med revet ost.

squashgulerodcitron
15 min.
Hak grøntsagerne

Skær squash og gulerødder i så fine tern som muligt.

Dræn linserne for vand, og vend dem sammen med de hakkede grøntsager, skyen fra den bagte kylling og revet citronskal. Smag til med citronsaft, salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér kyllingen med linsesalat og den grillede majs.

Bonusinfo

Røget Farmhouse cheddar er fremstillet af komælk i regionen Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård som kørene malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Denne ost modner i 12 måneder

Røget cheddar er en gammel engelsk tradition, som man har brugt i blandt andet burgere og sandwich. Det Engelske mejeri som fremstiller og sælger det i Danmark hedder ” Appel Wood”, hvorfor der er mange danskere der tror at engelsk cheddar er røget med æbletræ. Det er imidlertid røget med bøgetræ. Denne disciplin at ryge farmhouse cheddar med bøgetræ har Grand fromage nu tilegnet sig. Ostestykkerne er røget i begge ender, hvorfor det må anbefales at rive osten og blande den så røgsmagen fordeles.

Ostesmagen sammen med røgsmagen giver en utrolig fin afstemt Umami, i næsten alle former for varme retter og sauce. Såvel i fin vegetar retter. Er et godt supplement til parmesan) hvis man ønsker et tvist af røg.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
499 kcal
Fedt:
18,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,4 g
Kulhydrat:
39,4 g
heraf sukkerarter:
7,6 g
Kostfibre:
8,4 g
Protein:
39,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?