0

Bagte nye gulerødder med bacon-bønnevinaigrette (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skær toppen af gulerødderne, men bevar 3 cm af det grønne. Skrub rødderne godt med en grøntsagsbørste, vend dem med olie, salt og peber og bred dem ud på en bageplade. Bag ved 200 grader i 20-30 min. afhængigt af tykkelse, til de er møre med bid. Skær imens baconen i 1 cm brede stykker på tværs af skiverne. Rist dem gyldne og sprøde på en tør pande og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Rens panden, men gem 3 spsk. baconfedt til vinaigretten. Hak hvidløgene fint og snit bønnerne i 3 mm tynde stykker (bønnerne kan evt. erstattes af grønne asparges). Varm baconfedtet op på panden og kom hvidløg, bønner, ½ dl vand, citronsaft og sukker ved og lad det simre 1 min. under omrøring. Krydr med friskkværnet peber og lidt salt og rør baconen i. Fordel vinaigretten over de bagte, anrettede gulerødder og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften