Skær toppen af gulerødderne, men bevar 3 cm af det grønne. Skrub rødderne godt og flæk dem på langs. Vend dem med olie, honning, timian, salt og peber og bred dem ud på en bageplade. Bag gulerødderne møre og let gyldne ved 190 grader i ca. 20 min. til de er møre med bid. Halver imens cherrytomaterne og dyp mozzarellaen godt af. Anret gulerødderne på et fladt fad og "riv" mozzarella og lufttørret skinke groft mellem fingrene henover de lune gulerødder. Drys med de halverede tomater og dryp med pestoen. Server straks som tilbehør til fisk, kød eller fjerkræ.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Kommentarer og forslag til opskriften