0

Bagte rodfrugter med rosmarin, rødløg og drys af ristede mandler (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skræl rodfrugterne, skær dem i kvarte på langs og hak den plukkede rosmarin fint. Pil løgene og snit dem i brede både. Vend det hele med olie, salt og peber og bred dem ud på en bageplade. Bag rodfrugter og løg ved 200 grader i ca. 30 min. til de er møre med et fast bid. Pisk eddike, honning, 2 spsk. olie, salt og peber godt sammen. Vend de bagte rodfrugter og løg med dressingen lige inden servering. Anret på et flot fad, drys med hakkede ristede mandler og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.