0

Bagte skærisingruller med soltørret tomatpesto og grov tærte med svampe, savojkål og jordskokker

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Gluten

Fremgangsmåde

Tærtedej: Rør hvedemel, grahamsmel, 1 tsk. salt og ½ dl olivenolie sammen til en jævn og ensartet blanding. Tilsæt 1 dl vand og saml dejen. Rul den tyndt ud, fór en tærteform med dejen og prik den grundigt med en gaffel. Forbag tærtebunden i en 175 grader varm ovn i 12-15 min.

Fyld: Skrub jordskokkerne, skær dem i mellemstore klodser og snit svampene i skiver. Vend jordskokker og svampe sammen med lidt olie, salt og peber, bred dem ud på en bageplade og bag dem i den 175 grader varme ovn i ca. 20 min. til grøntsagerne er møre og let gyldne – bag dem gerne samtidig med tærtebunden. Trim kålen, fjern stokken og snit bladene i tynde strimler. Sauter strimlerne på en pande i lidt olie til de er bløde og væden er fordampet. Vend jordskokker, svampe og kål sammen og fordel det i tærtebunden. Pisk æg, cremefraiche, fløde, timian, salt og peber sammen og hæld det over fyldet. Drys med emmentaleren og bag tærten ved 175 grader i ca. 30 min. til den er gylden og føles fast ved tryk på midten.

Fisk: Dup fileterne tørre og krydr let med salt og peber. Rul dem sammen og læg dem tæt i et smurt ovnfast fad. Rør pestoen lind med en smule olie og dryp den jævnt over fiskerullerne. Bag i den 175 grader varme ovn i ca. 12 min.

Server sammen med en stor skål grøn salat og bagte rødbedetern.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?