0
BBQ kylling med salsa og ris

BBQ kylling med salsa og ris

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fjerkræ
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Sæt evt. risene i blød dagen før, og opbevar dem på køl, så forkorter du kogetiden en smule. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

hele kyllingelårtexan pork rubsquash
1 min.
BBQ kylling og bagt squash

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Del gerne hvert kyllingelår i to stykker ved leddet.

Kom kyllingen i en stor frysepose sammen med texan pork rub, 1/4 tsk. sukker pr. lår og lidt salt.

Krydr gavmildt med peber, og tilsæt 1 tsk. mel pr. lår. Ryst og gnid det hele godt sammen. 

Bred kyllingen ud på bagepapir på en bageplade, dryp med lidt olie, og steg den i den varme ovn i ca. 25-30 min. 

Skær squashen i aflange skiver, dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og bag den i den varme ovn ved siden af kyllingen i ca. 10 min. 

 

cherry- eller blommetomatergrøn chililøglimeforårsløgjasminris
10 min.
Ris og salsa

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

Skær tomaterne i kvarte, og hak chili og løg fint. Vend løg og chili med tomaterne efter smag, og krydr med salt. 

Rul limefrugten hårdt imod bordet. Skær den over, og pres saften over salsaen. Rør salsaen sammen, og smag til med salt og peber og evt. et nip sukker. 

Snit forårsløg fint. 

20 min.
BBQ sauce

Rør ketchup med en smule sukker eller flydende honning og 1 spsk. lys eddike pr. brev ketchup. Smag til med lidt soja, hvis du har, eller krydr med salt. 

Pensl BBQ saucen på de varme kyllingelår, og bag dem i yderligere 4-5 min. 

creme fraiche 18%
29 min.
Anretning

Anret BBQ kylling med et drys forårsløg, og servér med kogte ris, squash, salsa og creme fraiche.

Bonusinfo

Texan rub indeholder: 10% Timian, 10% allehånde, 10% hvidløg, 10% sort peber, 10% kanel, 10% nelliker, 10% paprikaflager, 10% ingefær og 20% urteboullion

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?