0
Bisonbøffer med kompot af peberfrugter og harissa

Bisonbøffer med kompot af peberfrugter og harissa

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Bisonbøffer: Tag bøfferne ud af køleskabet og pak dem ud af vacuumposen en halv time før de skal steges og ret formen op med dine hænder, så de er flotte og ensartede i tykkelsen. Varm en pande der passer i størrelse op til hård varme. Tilsæt lidt neutral olie og læg bøfferne på. Steg dem til de har en god karamelliseret stegeskorpe på begge sider. Tilsæt nu et par klatter smør og 4 hele fed upillede hvidløg samt et par timiankviste og skru med på medium varme og krydr med salt og sort peber. Steg nu bøfferne færdige, mens du vender dem ca. hvert halve minut. Dryp gerne lidt af smørret over bøfferne mens du steger. Steg til din foretrukne stegegrad. Lad bøfferne trække, gerne på en rist, i 4-5 minutter inden de serveres. Alternativt kan de grilles, enten på grill eller grillpande.

Harissa: Rist alle de tørre krydderier (spidskommen, kommen, fennikelfrø, chiliflager og korianderfrø) på en tør pande indtil de æteriske olier begynder at blive frigivet, men uden at de brænder - knus det hele i en morter! Gnid peberfrugter med lidt olivenolie og bag den i en 250 grader varm ovn til de er helt sorte (ca. ½ time). Kom dem varme i en plasticpose og lad dem trække deri i en halv times tid. Nu kan det sorte skind trækkes nemt af. Gem alt det røde kød og kasser skind og kerner. Kom det i en gryde sammen olivenolie, 2 fed hakket hvidløg, chili og tørrede abrikoser og de knuste tørrede krydderier- lad det hele simre stille og roligt uden det tager farve i 10-15 minutter - tilsæt nu tomatpure og brun farin og kog igennem. Kom det hele i en foodprocessor og blend til en grov mos. Smag til med lidt salt og juster evt. konsistensen med lidt ekstra olivenolie. Når harissaen er kold vendes hakket mynte og 1/2 bundt koriander deri.

Bagte peberfrugter med harissa: Gnid peberfrugterne i lidt olivenolie og kom dem i et ildfast fad. Bag dem i en 250 grader varm ovn i 20 minutter - tag dem ud og kom dem direkte i en plastpose og slå knude på posen. Lad peberfrugterne trække deri i 20-30 minutter. Nu kan du nemt smutte skindet af og fjerne kernerne. Skær peberfrugtkødet i strimler - vend med 6-7 spsk. harissa og lad det trække ved stuetemperatur en halv times tid eller mere.

Server peberfrugt kompot og harissa til de grillede bisonbøffer - og komplimenter gerne med en lækker grøn salat og godt brød.

Pynt bøfferne med timiankviste.

NB. denne opskrift gir meget harissa - du skal ikke bruge det hele til retten, så gem resten i et glas og spis det lystigt over de næste par uger - til kød, fjerkræ og fisk, som spread i en sandwich eller til en kold kødrest sammen med lidt salat etc.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?