Skyl muslingerne godt under rindende koldt vand - bank de åbne muslinger let i bordet og tjek at de lukker sig. De muslinger, der ikke vil lukke sig, er døde og skal kasseres. Hiv "skægget" af blåmuslingerne med et fast tag.
Lav en krydderpasta: Pil skalotteløgene, skræl ingefæren (brug et stykke på ca. 3 cm) og befri chilierne for stilk og kerner. Kom det hele i en foodprocessor og kør det til en ensartet pasta.
Fjern de grove yderblade på citrongræsset og bank resten grundigt med en kødhammer eller lignende. Lav et lille kryds i toppen af tomaterne, skold dem kortvarigt og træk skindet af. Fjern blomsten og skær kødet i tern.
Varm lidt olie op i en stor gryde og rør krydderpastaen i til det begynder at dufte. Tilsæt citrongræs, kokosmælk og gurkemeje og lad det simre et par minutter. Tilsæt tomatternene og lad det igen simre i ca. 2 min. - og tilsæt så muslingerne. Læg et tætsluttende låg på, skru godt op for varmen og lad dem dampe 4 min. uden at løfte på låget.
Tag låget af og fjern citrongræsset - og de muslinger, der ikke har åbnet sig!
Rør forsigtigt fiskesauce, saft fra de 2 limefrugter og ½ bundt grofthakket koriander i. Smag til, anret i store dybe tallerkner og drys med resten af korianderen.
Server straks med kogte basmatiris eller simpelthen masser af godt brød til.
Kommentarer og forslag til opskriften