0
Blåmuslinger i Panang curry med kokosmælk

Blåmuslinger i Panang curry med kokosmælk

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Rensning af muslinger: Skyl muslingerne grundigt ved at gnubbe dem mod hinanden imellem dine hænder - dette "sliber" evt. urenheder og sand af skallerne. Kassér de muslinger der IKKE er hele, og er der nogle, der er åbne, bankes de mod bordkanten. Lukker de sig ikke i løbet af kort tid kasseres de også. Lad nu muslingerne ligge i koldt vand tilsat godt med salt i et par timer. Skyl derefter grundigt under rindende vand - nu er de klar til brug.

Tilberedning: Hak eller snit hvidløg, ingefær, skalotteløg og sautér dem i olie i en stor gryde sammen med curry paste. Tilsæt derefter de rensede muslinger, jordnøddesmør og kokosmælken. Lad muslingerne dampe under låg i 3-4 minutter til muslingerne netop er åbne. Er der enkelte muslinger der ikke åbner sig, kasseres disse. Tilst saft af 1 lime og smag suppen til med fishsauce og palmesukker. Suppen skal være stærk (curry) sød (palmesukker), sur (lime) og salt (muslingernes egen salt + fish sauce) i god balance. Justér selv efter præference.

Anretning: Anret i store skåle/dybe tallerkener og fordel suppen over muslingerne - drys de ristede jordnødder (peanuts) over og pynt med frisk koriander eller andre af dine yndlingskrydderurter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?