0
Blåmuslinger i Panang curry med kokosmælk

Blåmuslinger i Panang curry med kokosmælk

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rensning af muslinger: Skyl muslingerne grundigt ved at gnubbe dem mod hinanden imellem dine hænder - dette "sliber" evt. urenheder og sand af skallerne. Kassér de muslinger der IKKE er hele, og er der nogle, der er åbne, bankes de mod bordkanten. Lukker de sig ikke i løbet af kort tid kasseres de også. Lad nu muslingerne ligge i koldt vand tilsat godt med salt i et par timer. Skyl derefter grundigt under rindende vand - nu er de klar til brug.

Tilberedning: Hak eller snit hvidløg, ingefær, skalotteløg og sautér dem i olie i en stor gryde sammen med curry paste. Tilsæt derefter de rensede muslinger, jordnøddesmør og kokosmælken. Lad muslingerne dampe under låg i 3-4 minutter til muslingerne netop er åbne. Er der enkelte muslinger der ikke åbner sig, kasseres disse. Tilst saft af 1 lime og smag suppen til med fishsauce og palmesukker. Suppen skal være stærk (curry) sød (palmesukker), sur (lime) og salt (muslingernes egen salt + fish sauce) i god balance. Justér selv efter præference.

Anretning: Anret i store skåle/dybe tallerkener og fordel suppen over muslingerne - drys de ristede jordnødder (peanuts) over og pynt med frisk koriander eller andre af dine yndlingskrydderurter.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.