0

Blomkålssalat med perlebyg, tomater, hjertesalat, rødløg og hytteost

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kog perlebyggen mør som anvist på pakken, vend den med god olivenolie, lidt citronsaft, salt og peber og lad den køle af.

Del blomkålen i helt fine buketter og snit løget i tynde både. Skær tomaterne i kvarte og snit salaten i helt fine strimler. Vend blomkål, løg, tomater og salat sammen med perlebyggen, smag til med citron, salt og peber og anret salaten på et fladt (ovalt) fad. Kom hytteosten ovenpå i en fin bane midtpå og drys med chiliflager og gerne masser af finthakkede krydderurter. Server som en fyldig frokostsalat eller som tilbehør til grillet kød eller en klassisk frikadelle.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?