Del blomkålen i buketter, hak stokken og snit porren i skiver. Sauter porrerne klare i lidt olie uden at det tager farve. Kom blomkålen ved, sauter 1 min. og hæld så fonden på. Lad det simre under låg i ca. 25 min. til kålen er meget mør. Lav imens croutonerne; Skær brødet i tern og hak hvidløget fint. Varm en pande op med 4 spsk. olie og rist brødterningerne til de lige akkurat begynder at tage farve. Kom hvidløg og oregano ved, drys med salt og rist ved middelvarme til ternene er gyldne og sprøde. Blend suppen helt glat, tilsæt fløde og smag til.
Kom suppen i skåle og top med brødcroutoner og gerne lidt pesto.
Server med brød til.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Kommentarer og forslag til opskriften