0
Blomkålssuppe med porre, kikærter og mørksej
Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
blomkålporre
1 min.
Grønt

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Start med at skylle porre og blomkål. Skær blomkålen ud i grove buketter - brug også stokken.

Fjern top og rod på porren. Gnid den med lidt olivenolie, og bag den hele i ovnen i ca. 25 min., til den er helt mør.

Kom blomkålsbuketterne op i en gryde, og dæk med vand. Kog, til de er helt møre.

kikærterRogan Josh
5 min.
Kikærter

Dræn kikærterne for vand, og vend dem med lidt olivenolie, salt og krydderblandingen. Bred dem ud på en bageplade, og bag dem i ovnen i 20-25 min., til de er gyldne og sprøde.

rødt æblePrimitivo surdejs bolle med fuldkornmørksejfilet uden skind
10 min.
Æble

Skær æblet i tern.

Lun brødet i ovnen i 4-5 min.

Skær fisken i stykker på størrelse med en tændstikæske. Drys dem let med salt og lidt olivenolie, bred dem ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 4-5 min.

20 min.
Suppe

Kom et skud olivenolie eller en god klat smør ned i gryden med blomkål, og blend suppen til en lind, cremet suppe. Vær opmærksom på, at der ikke er for meget vand i gryden, inden du blender. Du kan altid justere konsistensen med mere vand bagefter. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

30 min.
Anretning

Fjern det yderste lag skræl på porren. Skær herefter porren i mundrette bidder.

Anret kikærter, porre og bagt fisk i en dyb tallerken, og hæld den varme suppe over. Drys med æbletern, og server brød på siden.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Denne blanding er en kraftig og aromatisk karryblanding. Rogan Josh er også navnet på en aromatisk persisk lammeret, der er en signaturopskrift fra Kashmir-regionen.

Rogan betyder ’klart smør’ eller ’fedt’ på persisk, og Josh betyder ’varme, stærk, kogende eller passioneret’. Rogan Josh betyder således tilberedt i olie ved stærk varme. 

Rogan Josh indeholder:

Paprika, hvidløg, ingefær, gurkemeje, spidskommen, kanel, koriander, kardemomme, sort peber, nelliker, muskatnød, laurbærblade, chili, havsalt. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?