0
Boller i karry med frisk kålsalat med æble, mandler og persille

Boller i karry med frisk kålsalat med æble, mandler og persille

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hakket svinekød 4-7%æghvedemel
1 min.
Rør farsen

Sæt en kasserolle med 2 dl. vand pr. person over at simre sammen med bouillonen.

Riv løget og æblet på den grove side af et rivejern. Kom halvdelen af løget i en skål sammen med kød, æg, 1/4 tsk. salt, og 1/2 spsk. hvedemel pr. person. Bland farsen grundigt med et piskeris eller en håndmikser.

Form 3-4 kødboller pr. person og lad dem simre ca. 5 min. i bouillonen.

speltkerner
10 min.
Kog spelten

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg, indtil de er møre - ca. 20 min.

madras karry
15 min.
Rør sovsen

Kom resten af løget og havldelen af æblet i en gryde over middelhøj varme med 1 tsk. olie. pr. person. Lad det stege under omrøring i ca. 3 min.

Tilsæt karryen og 1/2 spk. hvedemel pr. person og rør yderligere 1 min.

Hæld bouillonvandet i lidt efter lidt under omrøring, indtil sovsen får den rette konsistens. Blend sovsen med en stavblender, tilsæt kødbollerne og smag sovsen til med salt og peber.

mandlerhvidkålpersille
25 min.
Lav salaten

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen.

Hak kålen i tynde strimler og krydr med salt og eddike.

Hak persillen og mandlerne groft.

Vend det hele godt sammen med resten af æblet og smag til med salt og peber.

35 min.
Anretning

Servér kødbollerne med spelten og salaten.

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Næringsindhold pr. person:

Energi:
598 kcal
Fedt:
22,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,8 g
Kulhydrat:
54,4 g
heraf sukkerarter:
20,9 g
Kostfibre:
12,3 g
Protein:
38,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?