0

Braiseret rødkål med bacon, rødvin og vinterkrydderier (4-6 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Trim kålen, fjern stokken og skær bladene i mellemstore tern, ca. 1½ cm2. Skær baconen i 1 cm brede stykker på tværs af skiverne, hak løget og skær æblet i små tern. Varm olien op i en tykbundet gryde og sauter bacon og løg gyldent deri. Kom kålen ved ad 2 omgange, og rør godt mellem hver gang, så kålen bliver vendt godt rundt i fetdstoffet. Kom så æbletern, 1 dl vand og resten af ingredienserne i, krydr med salt og peber og lad kålen braisere halvt tildækket ved lav varme i 45-60 min. – kålen skal være mør, krydderierne haft tid til at udfolde sig og væden næsten være kogt væk. Server fx til frikadeller, en god flæskesteg eller en hakkebøf.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?