0

Briefyldt hvilling med citron/hvidløgstopping og krydderurtesalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Dup fiskefileterne tørre og pensl dem på den ene side med smør. Del brien i antal fisk og læg et stykke på hver filet. Rul dem sammen om osten og læg rullerne i et ildfast fad. Rør citronskal, brødkrummer, presset hvidløg, 2 spsk. olivenolie, salt og peber sammen og fordel toppingen over fiskene. Bag det hele i ovnen ved 200°C i ca. 15 min. til fisken er mør.

Salat: Skyl alle krydderurterne og rucolaen godt og dup det hele tørt. Skær purløget i 2 cm lange stykker, pluk dilden i små buketter og nip persillebladene og stilkene. Vend krydderurterne med rucola, lidt olivenolie, salt, peber og evt. en smule citronsaft og smag til.

Server med små kogte kartofler, ristede svampe og en krydret cremefraichedressing.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.