0
Britts karbonader stegt i panko med persillesovs og stegte nye gulerødder og kartofler

Britts karbonader stegt i panko med persillesovs og stegte nye gulerødder og kartofler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Airfryer
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

små kartoflergulerødder
1 min.
Forbered grøntsager

Skræl eller skrub kartofler, og skræl gulerødder.

Skær begge dele i stykker i nogenlunde samme størrelse.

gulerøddersmå kartofler
10 min.
Steg grøntsager

Vend gulerødder og kartofler med lidt god olie eller smeltet smør, og krydr med salt og peber.

Læg grøntsagerne i airfryeren, og indstil den på 180 grader.

Giv det hele ca. 25 min., eller indtil grøntsagerne er møre og gyldne. Vend eller ryst dem undervejs.

Hold kartofler og gulerødder lune, mens karbonaderne laves.

Hakket grisekødægpanko raspMel
15 min.
Karbonader

Del det hakkede kød, så der bliver 1 stk. pr. pers., og ælt det godt mellem hænderne.

Form kødet til karbonader, og krydr dem på begge sider med salt og peber.

Vend karbonaderne i mel, sammenpisket æg og pankorasp i nævnte rækkefølge.

20 min.
Steg karbonader

Læg karbonaderne i formen til airfryeren, og spray eller pensl dem med olie. Indstil airfryeren på 180 grader, og giv karbonaderne 8 min.

Vend dem, spray dem igen med olie, og giv dem yderligere 8 min.

persillebechamelsovs
25 min.
Persillesovs

Kog bechamelsovs op med en lille sjat mælk eller fløde. Pas på, den ikke brænder på.

Kom masser af hakket persille i lige inden servering. 

35 min.
Anretning

Varm kartofler og gulerødder igennem igen i airfryeren i 2-3 min. ved 180 grader.

Servér en karbonade med kartofler, gulerødder og persillesovs.

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?