0

Bulgogi okse med brune ris, pak choy og sesam

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

brune ris
1 min.
Kog risene

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. Hæld risen i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt og kog risen i ca. 20 min og lad det hvile 5 min efterfølgende. 

hakket oksekødKoreansk Bulgogihvidløgingefær
3 min.
Mariner kødet

Riv hvidløget og ingefæren fint og overfør til en skål sammen med kødet, 1/2 tsk. sukker pr. person og krydderiblandingen. Krydr godt med salt og peber og gem til senere.

gulerodpak choy
10 min.
Hak grøntsagerne

Hak guleroden i tynde stave og pak choyen mundrette stykker.

sesamfrøtamari soya saucecitron
20 min.
Rist sesamfrøene

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

Bland soyasaucen og citronsaften.

25 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme. Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil det får godt med farve og bliver gennemstegt.

tamari soya sauce
30 min.
Anretning

Fordel risen i skåle og anret kødet og grøntsagerne henover. Top med soyasaucen og sesamfrøene.

Kommentarer og forslag til opskriften