Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. Hæld risen i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt og kog risen i ca. 20 min og lad det hvile 5 min efterfølgende.
Riv hvidløget og ingefæren fint og overfør til en skål sammen med kødet, 1/2 tsk. sukker pr. person og krydderiblandingen. Krydr godt med salt og peber og gem til senere.
Hak guleroden i tynde stave og pak choyen mundrette stykker.
Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.
Bland soyasaucen og citronsaften.
Varm en pande op ved høj varme. Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil det får godt med farve og bliver gennemstegt.
Fordel risen i skåle og anret kødet og grøntsagerne henover. Top med soyasaucen og sesamfrøene.
Kommentarer og forslag til opskriften