Kom bulguren i en skål, riv 1 tsk. appelsinskal i og smuldr bouillonterningen ved. Hæld kogende vand over til det dækker med ca. 1 cm og lad bulguren hvile til al væden er suget op. Test at det er blevet mørt – det må dog gerne være lidt til den tørre side. Skær auberginerne i ½ cm tynde skiver og snit hvidløgene fint. Varm lidt olie op på panden og rist auberginerne møre og gyldne og kom hvidløgene ved undervejs. Snit imens løg og top i tynde skiver, hak oliven og krydderurter fint og klip abrikoserne i små stykker. Skær skallen af appelsinerne og befri det rene kød i fileter ved at skære ind langs med lamellerne. Vend auberginer, løg, oliven, abrikoser, tranebær, pinjekerner og krydderurter sammen med bulguren og tilsæt lidt olie. Smag til med appelsinsaft, salt og peber og anret på et fladt fad. Top med appelsinfileter (se video ovenover) og server til fisk, kød eller fjerkræ.
En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia
Kommentarer og forslag til opskriften