0
Burger-stang bagt i butterdej med fritter
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Klassikere med et twist
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Stegte kartofler

Tænd ovnen på 225 grader varmluft.

Skrub og skyl kartoflerne, og del dem i stave.

Giv kartoflerne et opkog i rigeligt, godt saltet vand i 6-8 min.

Dræn vandet fra kartoflerne, og lad dem dampe helt af.

Vend kartoflerne rundt med godt med olivenolie, og krydr med salt og masser af sort peber.

Kom kartoflerne på en bageplade med bagepapir på (undgå at de ligger i lag).

Steg kartoflerne i den forvarmede ovn ved 225 grader i ca. 25-30 min., til de er lækkert sprøde og gyldne. Drys med salt.

agurk
5 min.
Syltede agurker

Skær agurkerne i 1/2 cm tykke skiver.

Kom dem i en lille sigte, og drys med masser af fint salt. Lad agurkerne salte i 15 min.

Kog en lage af lige dele lagereddike (eller anden lys eddike) og sukker, et par peberkorn og et laurbærblad. 

Skyl agurkerne for overskydende salt, hæld lagen over, og lad dem trække tildækket deri, til de skal spises.

icebergtomater
10 min.
Fyld

Skær tomat i skiver, og snit icebergsalaten fint.

hakket oksekødbutterdejRevet cheddarsesamfrø
20 min.
Burger-stang

Rør det hakkede kød sejt med lidt salt, og tilsæt ca. 1/2 æg pr. pers., du laver mad til. Rør derefter med halvdelen af det revne ost og lidt mælk (brug 2 spsk. pr. pers., du laver mad til). Krydr farsen med godt med peber.

Rul butterdejen ud på din bordplade (laver du mad til 2 pers., skal du kun bruge ca. det halve af dejen).

Fordel kødet i en tyk "pølse" med en diameter på 4-5 cm på butterdejen, og drys med det sidste revne ost.

Pensl med et sammenpisket æg i kanterne af dejen lige udenom fyldet, og luk pakken til, ved at rulle forsigtigt rundt (har du ikke et æg, kan du pensle med lidt mælk). Drys med sesamfrø og lidt salt.

Skær evt. overskydende butterdej fra. Pensl dejen med det sidste af dit sammenpiskede æg, og drys med lidt god salt. (har du ikke et æg, kan du også her pensle med lidt mælk)

Bag ved 225 grader i 15-20 min., og lad det derefter trække utildækket i 5 min., før du skærer det ud.

Fif: det overskydende butterdej kan skæres i små trekanter, og bages og serveres til.

40 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?